Alkatrész

Aktuális ajánlatunk:

Cégünk egy több milliós, optimálisan kialakított raktárkészlettel rendelkezik. A gyakrabban felmerülõ alkatrészek (olaj-, levegõés pollenszûrõk, fékbetétek, kopó-fogyó alkatrészek, tartozékok) többnyire már azonnal rendelkezésre állnak. Ennek ellenére amennyiben akár a gépkocsik szervizelése, akár a kiegészítõk vásárlása tekintetében olyan alkatrész-igény merülne fel, amelyik nem található meg alkatrészraktárunkban, akkor az aznapi rendelést követõen az esetek döntõ többségében a Gyõr melletti központi RENAULT raktárból már másnap délelõtt megkapjuk azt.

Társaságunk bármely kiegészítõ (rádiótelefon-kihangosító berendezés, optikai tuning felszerelések, gumiabroncsok, riasztó berendezések, stb...) beszerzését, beépítését, beüzemelését vállalja.

Válassza eredeti Renault alkatrészeinket, hiszen minden oka megvan rá: a biztonság, a technológia, a vezetés élménye, a környezetvédelem, a minõség és a design.

 

Szűrõk:

- Üzemanyagszűrõk és az olajszűrõ: 
A motor élettartama nagymértékben függ a szűrők jó minõségétõl, megfelelõ működésüktől és rendszeres cseréjüktõl. Feladatuk, hogy kiszûrjék az üzemanyagból és a kenõanyagból a használat során keletkezõ lerakódásokat és szennyezõdéseket. Ha a szűrõ szennyezett, esetleg el van tömõdve, már nem lesz képes ellátni feladatát. Ennek következményeként megnõhet a motor üzemanyagfogyasztása, csökken a motorteljesítmény, és jelentõsen megnövekedhet a motor kopása is. Fontos tudni, hogy a szűrők elhasználódásának nincsenek szemmel látható jelei, ezért célszerű azok állapotát a márkaszervizekben folyamatosan ellenõriztetni és, hogyha szükséges, a szűrőket kicserélni.

- Levegõszűrõ: 
A levegőszűrõ a motor tüdeje. Ez az alkatrész szűri ki a motorba jutó levegõbõl a káros részecskéket. Amennyiben a szűrő szennyezett és nem tud hatékonyan működni, a motorba jutó levegõ nem lesz megfelelõen megtisztítva, ami erõsebb kopást, teljesítményvesztést illetve nagyobb zajt eredményez és ezeken kívül, káros hatással van az emissziós értékekre is.

- Utastérszűrõ: 
A szűrő feladata, hogy kiszűrje az utastérbe jutó levegõbõl a káros részecskéket és a polleneket, ezért nagyon fontos, hogy az utastérszűrõ állapotát folyamatosan ellenõrizzük, és hogyha elhasználódott, a márkaszervizben rögtön ki is cseréltessük. A szűrõélettartamát jelentõs mértékben befolyásolják az autó használatának körülményei. A szennyezettebb városi levegõben az utastérszűrõ is gyorsabban koszolódik.

 

Fékek:

A fékrendszer az autó egyik legfontosabb eleme, hatékony mûködése elengedhetetlen a biztonságos autózáshoz.  
A fékrendszer elhasználódásának jelei:

 • Hosszabb fékút  
 • A fékpedál útjának növekedése  
 • Az autó fékezéskor valamelyik oldalra „húz”  

A biztonságos autózáshoz elengedhetetlen a fékrendszer folyamatos karbantartása és ellenõrzése, ezért a kényelmes és biztonságos vezetés érdekében ellenõriztesse rendszeresen fékeit márkaszervizeinkben.

 

Gumiabroncsok:

Gumiabroncs, összekötõ kapocs az autó és az út között. Mindegy milyen az idõ, mindegy milyen az út, a gumiabroncstól függ kilométerrõl kilométerre az úttartás a felfüggesztés, a fékrendszer, azaz az Ön utazási kényelme és biztonsága. A gumiabroncsok jó állapota az autózás biztonságának egyik alapfeltétele. Minden téli illetve nyári szezon beköszönte elõtt érdemes gumit cseréltetnie. Az alacsony hõmérséklet, a síkos, veszélyes utak más típusú abroncsokat követelnek. A téli gumiabroncs sokkal jobb tapadást biztosít, mivel a futófelület barázdái mélyebbek, mint a nyári gumié. A téli gumiabroncs speciális keverékbõl készül, amely jobban alkalmazkodik a hideg körülményekhez, és hatékonyabb fékezést biztosít.  

Ha a hõmérséklet tartósan +7 °C alatt van, feltétlenül cseréltesse le nyári gumiját télire, mert a csúszós, havas úton a nyári gumi fékútja akár 20 méterrel is több lehet! Így sok kellemetlenségtõl kímélheti meg magát! Míg nyáron, a melegebb idõjárásra viszont a téli gumik nem úgy reagálnak, …. Minden új autó nyári gumiabronccsal szerelve érkezik. A gumiabroncs rendszeres ellenõrzésével megelõzhetõk a hibák.

Az abroncsgondozás öt alapvetõ szabálya:

 1. Legalább havonta egyszer ellenõrizze a gumiabroncs nyomását! Az abroncs funkcióinak a kulcsa a nyomás. A nem megfelelõ nyomás jelentõsen csökkenti a biztonságot, a gazdaságosságot és a komfortot.  
 2. A kerekek legyenek kiegyensúlyozva!  
 3. Ellenõrizzük a kopást!  
 4. Mindig az évszaknak megfelelõ gumiabroncsot használjunk!  
 5. Rendszeresen ellenõrizzük a használaton kívüli abroncsokat is! Ha nem cseréli egyszerre mind a 4 abroncsot, az Ön biztonsága érdekében ajánlott az új abroncsot a hátsó kerekekre feltenni. Ez nagyobb stabilitást biztosít a csúszós úton való fékezéskor, jobb tapadást a kanyarban, tehát jobb úttartást a nehéz helyzetekben.  Az árakról, méretekrõl, márkákról érdeklõdjön márkakereskedésünkben, ahol alkatrészes kollégáink további információkkal állnak az Ön rendelkezésére.

 

Tartozékok:

Vakációra indul? Vagy csak kényelmesebbé, "csinosabbá" szeretné tenni autóját?  Kikapcsolódás, technológia, védelem, kényelem...mindezt biztosítják az Ön autójához mûszakilag és design-ban illeszkedõ tartozékaink. Önnek már csak választania kell!

Ízelítõ kínálatunkból:

Gumi- és szövetszonyegek:: méretpontos, jó minõségû alapanyagból készülnek, a gépkocsi nevével feliratozottak. Védik a gépkocsi padlókárpitját, használatával megõrizhetjük annak újszerû állapotát.

Sárfogó: védi a karosszériát a sár és kavics felverõdéstõl, az utasok ruházatát az ajtókra, küszöbökre felverõdõ szennyezõdésektõl. Renault felirattal ellátva.

Vonóhorog: szigorú biztonsági követelmények alapján bevizságált és európai homologizációval rendelkezik. A biztonsági tesztek nem csak a vonóhorgot minõsítik, hanem a vohóhorog-gépkocsi viszonylatában is teljes biztonságot garantálnak. További gyári tartozékok (kerékpártartó, síléctartó) felszerelésére alkalmas.

Tetõcsomagtartó: speciálisan Renault gépkocsira kifejlesztve, pontosan illeszkedik, könnyen rögzíthetõ. Szigorú teszteknek vetik alá, mely tesztek a terhelhetõségi érték betartása esetén maximális biztonságot garantálnak. Kompatibilis a Renault választékában szereplõ egyéb tartozékokkal (kerékpártartó, síléctartó, tetõbox).

 

MOTRIO

Mi is az a MOTRIO? Az Eredeti Alkatrészek a konstruktõrök elvárásainak teljesen megfelelõ, állandóan kiváló minõségõ alkatrészeket jelent. Ez a Renault javító és karbantartó tevékenységének alkatrész-oldali támasza.

A MOTRIO alkatrészek az eredeti alkatrészeknek megfelelõ termékek (javarészt a Renault eredeti alkatrészeinek beszállítóitól), azokkal technikai és biztonsági szempontból megegyeznek (ugyanúgy megfelelnek a konstruktõrök elvárásainak). Nem feltétlenül nyújtják viszont ugyanazokat a tulajdonságokat komfort, esztétika és tartósság szempontjából.

A MOTRIO alkatrészeket kizárólag a Renault hálózat forgalmazza. A MOTRIO termékskála nem helyettesíti az eredeti Renault alkatrészeket, mivel alapvetõ célja, hogy a régebben gyártott típusokhoz az eredeti Renault alkatrészeknél kedvezõbb árfekvésû, de megbízható minõségû termékeket kínáljon az Önök részére.

Jelenleg forgalomba kerültek illetve rendelhetõk: 

 • szűrõk 
 • fék alkatrészek 
 • gyújtógyertyák 
 • futómu alkatrészek (lengéscsillapító, stb) 
 • ékszíjak 
 • akkumulátorok 
 • izzókészletek
Márkáink